Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony! Polityka prywatności 
X
 
WERSJA PODSTAWOWA
WERSJA DLA NIEDOWIDZĄCYCH
Język:
Polish English French German
 
Miejski Zakład Komunikacji
w Gorzowie Wielkopolskim
Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
 
 
 
 
Informacje
ZAPLANUJ PODRÓŻ
Sonda
Jak ocenia Pani/Pan funkcjonowanie komunikacji miejskiej obsługującej Cmentarz Komunlany przy ul. Żwirowej w okresie Wszystkich Świętych?

Serwis MZK odwiedziło: 1808446

Oświadczenie Administratora danych osobowych w związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. (RODO)
Od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. (RODO) dlatego realizując obowiązek informacyjny, określony w art. 13 rozporządzenia informuję, iż:


• Administratorem Państwa danych osobowych jest Miejski Zakład Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim Sp. z o.o ul. Kostrzyńska 46, 66-400 Gorzów Wielkopolski
Inspektorem Ochrony danych osobowych jest Pan Michał Mizgalski

• Możesz się z nami skontaktować za pomocą poczty tradycyjnej pisząc do Inspektora Ochrony Danych Osobowych na adres: Miejski Zakład Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim Sp. z o.o ul. Kostrzyńska 46, 66-400 Gorzów Wielkopolski lub mailowo: iod@mzk-gorzow.com.pl .
• Ponadto informujemy, że odbiorcami Państwa danych mogą być operatorzy usług informatycznych i hostingowych, w zakresie danych niezbędnych do zrealizowania usług świadczonych drogą elektroniczną.
• Przetwarzamy dane osobowe, które są zbierane podczas korzystania przez Państwo z tego portalu. Chodzi o takie dane jak: adresy IP, imię i nazwisko, adres e-mail oraz informacje zapisywane w plikach cookies.
• Głównym celem przetwarzania przez nas Państwa danych jest zapewnienie Państwu pełnej funkcjonalności działania portalu Miejskiego Zakładu Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim (www.mzk-gorzow.com.pl)
• Podstawą przetwarzania danych jest Państwa dobrowolna i świadoma zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Podanie danych osobowych jest dobrowolne jednakże ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.
• Państwa dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Państwu dostępu do usług oferowanych przez portal www.mzk-gorzow.com.pl
• W związku z przetwarzaniem danych macie Państwo prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. W celu realizacji uprawnień, osoba której dane dotyczą, może wysłać stosowną wiadomość e-mail na adres administratora danych iod@mzk-gorzow.com.pl
• Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, do którego przysługuje prawo wniesienia skargi za każdym razem, gdy w Państwa ocenie dane będą przetwarzane w sposób nieprawidłowy.
• Państwa dane nie będą poddane zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji.
• Administrator nie będzie przetwarzać danych osobowych w celu innym niż cel, w którym dane osobowe zostały zebrane.
• Państwa dane nie będą przekazane odbiorcy w państwie trzecim lub organizacji międzynarodowej.


MONITORING

Klauzula informacyjna RODO art. 13 dotyczący  monitoringu CCTV Miejskim Zakłade Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim

  1. Administratorem danych osobowych jest Miejski Zakład Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim Sp. z o.o. ul. Kostrzyńska 46 66-400 Gorzów Wlkp.;
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych email IOD@mzk-gorzow.com.pl;
  3. Celem przetwarzania danych osobowych w postaci monitoringu CCTV jest zapewnienie bezpieczeństwa pracownikom oraz innym osobom, ochrony mienia, ponadto w celu analizowania niewłaściwych zachowań oraz aktów wandalizmu, agresji pasażerskiej względem pracowników oraz zdarzeń komunikacyjnych. Podstawa prawna RODO art. 6 ust 1 litera e, Kodeks Pracy Art. 222i Art. 223
  4. informacje o odbiorcach danych osobowych lub o kategoriach odbiorców, jeżeli istnieją:
     Odbiorcami danych osobowych mogą być podmioty uprawnione do ujawnienia im danych na mocy przepisów prawa oraz podmioty przetwarzające w ramach świadczenia usług dla administratora.
  1. Dane osobowe w postaci monitoringu CCTV przechowywane są w zasobach MZK Gorzów Wlkp. Średnio 10 do 14 dni po tym okresie są automatycznie nadpisywane
  2. Każda osoba ma prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
  3. Każdy prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa UODO;
  4. Udostępnienie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne), ale niezbędne w celu rejestracji obrazu, pochodzącego z monitoringu wizyjnego Miejski Zakład Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim Sp. z o.o.. Odmowa udostępnienia danych przez Pana/Panią spowoduje odmowę wstępu do obiektów/pojazdów Miejskiego Zakładu Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim Sp. z o.o.;

Polityka plików cookies

Opisana polityka plików cookies odnosi się do wszystkich stron internetowych, rozkładu jazdy oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Miejski Zakład Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim Sp. z o.o ul. Kostrzyńska 46, 66-400 Gorzów Wielkopolski

Ciasteczka (ang. cookies) – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających. Źródło: www.wikipedia.pl

Wykorzystujemy pliki cookies w celu:
• dostosowania serwisu do preferencji użytkowników,
• pozyskiwania anonimowych danych dotyczących sposobu, w jaki użytkownicy korzystają z serwisu,
• ułatwienia użytkownikom poruszania się po stronach serwisu i korzystania z niego,
• zapewnienia standardów bezpieczeństwa.
Stosujemy pliki cookies „stałe” oraz „sesyjne”. Pliki cookies „stałe” pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies. “Sesyjne” pliki cookies pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia lub wylogowania się ze strony internetowej na której zostały zamieszczone.
Pliki cookies wykorzystywane są również przez podmiot współpracujący z Miejskim Zakładem Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim Sp. z o.o ul. Kostrzyńska 46, 66-400 Gorzów Wielkopolski – Google Inc. Wykorzystujemy usługi Google Analytics, które legitymują się własną polityką prywatności: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=pl. Google Inc. udostępnia także narzędzia umożliwiające zablokowanie Google Analytics w Twojej przeglądarce. Narzędzia te możesz pobrać pod adresem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Wszystkie nowoczesne przeglądarki pozwalają na włączenie bądź wyłączenie mechanizmu ciasteczek (domyślnie zazwyczaj jest on włączony). Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookie, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Informacje na temat zmiany ustawień dotyczących ciasteczek w poszczególnych przeglądarkach dostępne są na stronach internetowych: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari. Instrukcje dla urządzeń mobilnych: Android, iOS (Safari).

 
 
Miejski Zakład Komunikacji w Gorzowie Wielkopolskim
Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością